honlapján
Üdvözöljük a

MALOMERDŐ

PANZIÓ

A PANZIÓ

A Malomerdő Panzió és Üdülőház, Ökoturisztikai Központ elhelyezkedésének és a környező területek természeti adottságainak köszönhetően kiváló helyszínt nyújt törekvéseink megvalósításához.
Emellett szolgáltatásaink körét úgy állítottuk össze, hogy tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést kínálhassunk azoknak, akik az aktív pihenést részesítik előnyben, ugyanakkor fontosnak tartják azt is, hogy a tartózkodásukkal okozott környezeti hátrány a lehető legkisebb legyen.

Mivel a környezettudatos szemléletmód kialakítását már gyermekkorban el kell kezdeni, alapvető célunk, hogy létesítményünkben a gyermekek játékos formában ismerkedhessenek meg az erdő és vadgazdálkodás, a környezet és a természetvédelem alapjaival.

A konferenciaturizmus területén nyújtott szolgáltatásaink két részből tevődnek össze. Egyrészt a helyszín adottságai és felszereltsége nagymértékben hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez, másrészt kiegészítő szolgáltatásaink biztosítják a munka utáni pihenést, kikapcsolódást, és közelebb visznek természeti értékeinkhez is.

A Malomerdő Panzió és Üdülőház, Ökoturisztikai Központ tulajdonosa és üzemeltetője a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Cégünk a Vértes és a Gerecse hegység, a Császári dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül 45 000 hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője.
 

Szakmánk felelőssége igen nagy, hiszen a ránk bízott óriási értéket - az erdőt és a benne élő vadállományt -, a jövő nemzedékének csak úgy tarthatjuk fenn, ha alaposan átgondolt, biztos szakmai alapokon nyugvó gazdálkodást folytatunk. Társaságunk ezért fontos feladatának tartja, hogy az erdőtörvény adta lehetőségekkel élve az erdőterületek közcélú igénybevételét összehangolja az erdőgazdálkodói, vadgazdálkodói és természetvédelmi tevékenységeivel.

Fentiekre alapozva olyan ökoturisztikai központot kívántunk létrehozni, melynek segítségével a fenntartható turizmus szempontjait szem előtt tartva ismertethetjük meg vendégeinkkel a Vértes természeti értékeit, növény- és állatvilágát, történelmi emlékeit, valamint az erdő- és vadgazdálkodáshoz illetve a környezet- és természetvédelemhez kapcsolódó szakmákat, hagyományokat. 

 Két épületben összesen 31 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Az egykori vadászkastélyban 7 db kétágyas és 2 db háromágyas, a tornácos parasztházban 2 db egyágyas és 3 db háromágyas szoba található, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik (WC, zuhanyzó).  

 A szobákban telefon, televízió és internet csatlakozási lehetőség szolgálja vendégeink kényelmét.  

 A vadászkastély épületben kapott helyet a 40 fő befogadására alkalmas étkező is, mely családi vacsorák, rendezvények kellemes helyszínéül szolgálhat.  

 Vadászházi hagyományokat őrző konyhánkban magas szintű szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakszemélyzet gondoskodik vendégeink ellátásáról.  


 Kínálatunk nemcsak a hagyományos, házias ízek kedvelőinek, hanem a reformkonyha vagy a vegetáriánus táplálkozás híveinek is emlékezetes gasztronómiai élményt nyújt.  
Vendégeink egyedi igényeihez igazodva vállaljuk csoportok étkeztetését, vállalati és családi ebédek, vacsorák, állófogadások megrendezését, és természetesen a konferenciateremben tartandó rendezvények kiszolgálását is.   

Természet

MALOMERDŐ TANÖSVÉNY

A tanösvény a Vértesi Erdő Zrt. 2006-ban kialakított ökoturisztikai létesítménye, a Malomerdő Panzió és Üdülőház udvaráról indul.

A tanösvény teljes hossza kb. 7 km, ami egyes állomások kihagyásával 5,5–6 km-re csökkenthető. Az útvonal mentén 5 megálló található, ahol információs táblák segítik a tájékozódást.

 

Az egyes állomások mindegyike más-más témakörrel ismerteti meg a túrázókat, így az erdőben való tájékozódás elméleti és gyakorlati ismereteivel, a különböző talajok fizikai és kémiai tulajdonságaival, az egykori bányákat érintő tájrendezési (rekultivációs) tevékenységgel, a vizes élőhelyek fontosságával és élővilágával, valamint az erdőfelújítás módszereivel és menetével.

A tanösvény a Malomerdőn keresztülhaladva jut el a Pátrácosra vezető útig, ezen pedig a bánya-rekultivációs területig. Ezután egy festői szurdokvölgyön vezet át, majd a Csuka-tavat érintve hamarosan a Csuka-forráshoz ér. Ez egyben a tanösvény fordulópontja is, ahol egy kiépített, esőbeállóval, szalonnasütővel, padokkal, asztalokkal felszerelt pihenőhely található.

A Vértesi Erdő Zrt. munkatársai előzetes bejelentkezés alapján csoportok részére szakvezetést biztosítanak.

Kapcsolat & térkép

Cím:

8066 Pusztavám (Fejér megye)

Petőfi Sándor u. 162.

Tel.: 06-22/417-786

Információ és foglalás:
Pis Pál panzióvezető + 36 30 400 91 13

Varga Csilla +36 30 978-0508

Nyitva tartás: egész évben, foglaltságtól függően.

Panziónk a karácsonyi időszakban egyedi nyitva tartással működik, melyről a Hírek/aktualitások menüpont alatt tájékoztatást adunk.

 

Panziónkban nem működik 24 órás portaszolgálat, ezért kérjük, hogy írásos megrendelésüket munkanapokon legkésőbb az érkezés napján 14.00 óráig szíveskedjenek elküldeni az info@malomerdo.hu címre. 
A hétvégén beérkező foglalások a hét első munkanapján kerülnek feldolgozásra.

 
  • Facebook Social Icon

© 2017 Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now